Kooklessen en workshops voor particulieren

De Historische Keuken geeft inmiddels al vijf jaar met zeer veel plezier historische kooklessen. Het samen voorbereiden van spannende gerechten geeft een band, en de sfeer is altijd erg goed. De gerechten worden door de deelnemers zelf gemaakt, maar wel goed begeleid en er wordt uitleg gegeven over de ingrediënten en achtergronden.

Het algemene programma is als volgt:

  • De deelnemers komen aan op de locatie
  • Iedereen krijgt een drankje
  • De eerste uitleg over het historische koken en de recepten
  • Men kiest per groepje een recept en gaat aan de slag
  • Er is één keer pauze
  • De gereedgekomen gerechten worden op een buffet geserveerd (door Claudia voorbereid)
  • Zodra iedereen klaar is gaan we gezamenlijk het buffet gebruiken en eten aan een gedekte tafel
  • Totale tijdsduur: ca 3,5 uur

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de kooklessen, het onderstaande onderwerp is bijvoorbeeld zeer populair:

  • Historisch Midden-Delfland

Maar er zijn meer mogelijkheden; sinds vorig jaar bestudeer ik de werken van Hildegard von Bingen (1098-1179) en heb enkele bijzondere ontdekkingen gedaan. Het is mogelijk om een kookles naar ideën van Hildegard von Bingen te boeken, voorlopig nog alleen als groep van minimaal 10 personen.
Ook speciale kooklessen voor mensen met allergieën zijn mogelijk, er worden twee keer per jaar vanaf 2012 allergie-kooklessen aangeboden, gebaseerd op historische recepten.

Onderwerpen voor kooklessen:

  • Hildegard von Bingen
  • Allergieën – dieëten kookles
  • Thema-kooklessen

Minimaal aantal personen: vanaf 10 personen

Reacties zijn gesloten.