Over De Historische Keuken

Wie

Op 1 januari 2006 heb ik het bijzondere cateringbedrijf De Historische Keuken opgericht. Mijn naam is Claudia Vandepoel en ik ben opgeleid als Museumkundige, en gespecialiseerd in de archeologie. Vanuit mijn belangstelling voor koken en oude recepten en originele ingrediënten ben ik al ruim 15 jaar historische recepten aan het uitproberen.

Samen met mijn man Okke Dorenbos, archeobotanicus, gespecialiseerd in oude gewassen, kook ik zo historisch verantwoord en lekker mogelijk. In 2005 werd ik vrij onverwacht gevraagd om bij een opgraving historisch eten te leveren uit de periode van die opgraving.

Dat liep leuk en beviel zo goed dat ik De Historische Keuken heb opgericht. U kunt mij inhuren voor het verzorgen van uw (h) eerlijke historische maaltijden, borrels en (bedrijfs-) feesten. Zo krijgt u het verleden op tafel!

Wat

De Historische Keuken maakt (bedrijfs-)borrels en stelt maaltijden samen naar wens en geeft advies. De Historische Keuken kan exclusief voor u koken wat er in het verleden werd gegeten op de plaats waar u woont, werkt of feest. Bijvoorbeeld zalm bereid zoals in de Gouden Eeuw,  Middeleeuwse boekweitpap en  Romeinse graan-gerechten met spelt en gerst.

Alles wordt vlak van te voren vers gekookt, om zo de versheid en smaak te garanderen.

Hoe

Indien U geïnteresseerd bent in het organiseren van een maaltijd met De Historische Keuken, kunt u het beste zo snel mogelijk contact met Claudia Vandepoel opnemen.

Een gemiddelde opdracht kost 3 tot 5 werkdagen tot de levering, en daarom is het fijn als u minstens drie weken van te voren de datum vastzet. Wilt u een offerte, dan kom ik bij u langs (ook om de locatie te zien) en bespreek met u de mogelijkheden. U ontvangt daarna van mij een offerte die u, bij akkoord, ondertekent en terugzendt.

Ik vraag u dan een deel van de kosten als voorschot te betalen, en u kunt de rest van het bedrag betalen bij levering.

Reacties zijn gesloten.