Proef de smaak van 400 jaar Maassluis 1614-2014
In verband met de leegstand in de binnenstad is het plan opgevat om ‘Pop-up’ winkels te realiseren. Een van de invullingen daarvoor is, in de passage, het 17e eeuwse theehuis ‘Proef de 17e eeuw, De Historische Keuken’.
Historische achtergronden geven voeding aan onderzoek, dat wordt vertaald naar: wat at men in die tijd, en onder die (bijzondere) omstandigheden? Zo wordt er aandacht besteed aan de voeding in het weeshuis, de waarschijnlijk favoriete maaltijd van dominee Fenacolius én.. wat at men op zondag na de kerkgang anno 1614-1650?
De opzet van het theehuis was als volgt; tijdens de openingstijden kon men langskomen voor een kopje thee, en eventueel naar keuze een proeverijtje van gerechtjes uit een speciaal tijdvak. Ook was het mogelijk om bijzondere (kook-) boeken in te zien, en eventueel te kopen. Daarnaast vindt men verschillende delicatessen én natuurlijk het Romeinse kookboek ‘Sapor Limitis. De Smaak van de Limes’ dat 5 september 2013 is uitgekomen.